Nyheter

Samka! – Nytt projekt som ska hjälpa dig förbättra dina samarbeten!

Datum: 2023-11-29 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 12:43

Öppet möte om patient- och närståendesamverkan i hälso- och sjukvård och forskning

Du kanske minns att vi från Riksförbundet Sällsynta diagnoser har varit med och skrivit en rapport om hur du kan nå en bättre samverkan när personer med många olika bakgrunder ska samarbeta. Läs mer om detta arbete i vår tidigare nyhet och ladda ner rapporten.

Rapporten har spridits vid många olika sammanhang och tagits emot med stort intresse. Men det har även efterfrågats möjlighet till mer individuellt stöd för att förbättra sina samarbeten. Denna möjlighet ges nu tack vare finansiellt stöd från Vinnova.

Gruppen bakom rapporten kommer under 2024 ta fram lättillgängligt informationsmaterial om hur du kan förbättra dina samarbeten i form av korta videos och reflektionsövningar. Behöver du mer handgripligt stöd är du välkommen till ett tiotal dialogmöten som kommer arrangeras under 2024.

Redan idag kan du anmäla dig till det första informationsmötet den 6 december. Mer information och länk till anmälan för Öppet möte om patient- och närståendesamverkan i hälso- och sjukvård och forskning finner du här.

På den nya hemsidan samka.se finner du uppdaterad information om kommande möten, nytt material och andra relevanta tips. Anmäl dig i mejllistan, så missar du inget.

Samka – vad är det?
Förresten, Samka! är ett gammalt svenskt ord för att samla, föra, bringa, skaffa tillsammans (Svenska ordbok 1870) och kopplar vårt arbete tillbaka till projektet Samverkan 2.0.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.