Vi tar ibland fram kursmaterial, ofta i samband med andra aktörer. HÀr har vi samlat en del av det material vi tagit fram. Kontakta oss om du söker nÄgot sÀrskilt.

Diagnos & identitet

Diagnoser och identitet var en kurs vid Stockholms universitet om samspelet mellan kroppsliga erfarenheter, sjukdomsdiagnoser, samhÀllsnormer och mÀnniskors anstrÀngningar att forma sin identitet.

Enstaka exemplar av antologin Diagnos & Identitet gÄr att bestÀlla frÄn SÀllsynta diagnosers kansli.

Boken, som tillkommit pĂ„ initiativ frĂ„n Riksförbundet SĂ€llsynta diagnoser, Ă€r en antologi med bidrag av forskare vid Stockholms, Linköpings och Örebros universitet. Dessutom presenterar en nĂ€rstĂ„ende och sex personer med sĂ€rskilda diagnoser sig med bild och text. De beskriver sina liv och vilka konsekvenser diagnosen fĂ„r i olika vardagliga situationer.

Boken vÀnder sig i första hand till studerande vid olika utbildningar vid högskolan: sjuksköterskor, socionomer, psykologer, speciallÀrare och andra. Den Àr vÀnder sig ocksÄ till personer som i sin yrkesverksamhet kommer i kontakt med personer som lever med kroniska sjukdomar och svÄra funktionshinder.

En livsnÀra uppgift 
En person med en sÀllsynt diagnos har ofta sÀrskilda vÄrd- och stödbehov. Hela livet pÄverkas mer eller mindre. NÀrstÄende lever ofta i en situation som kÀnnetecknas av oro och osÀkerhet kring frÄgor som rör sÄvÀl diagnosbÀraren som familjen och vardagslivet.

”En livsnĂ€ra uppgift” Ă€r ett studiematerial vars syfte Ă€r att stĂ€rka de ideella kontaktpersonerna som stöttar personer som har sĂ€llsynta diagnoser och deras nĂ€rstĂ„ende. Projektet med samma namn finansierades av Arvsfonden och genomfördes i samverkan med Studieförbundet Vuxenskolan.

Ladda ner handboken En_livsnÀra_uppgift
Ladda ner Handledning_En_livsnÀra_uppgift

Jag kan det jag kan
Folkhögskolekursen Jag kan det jag kan! skapades med syftet att stötta diagnosbÀrare som vill öka sin sjÀlvkÀnsla och förmÄga att driva sina egna frÄgor. Kursen utvecklades som en del av projektet NÀstan men inte helt.

Ladda ner kursmaterialet Jag_kan_det_jag_kan

Om cookies

Vi anvÀnder oss av kakor för bÀttre upplevelse. LÀs mer.

Translate »