Nyheter

Sällsynta dagen, söndagen 28 februari 2021 

Datum: 2021-02-19 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 13:53

Sällsynta dagen 2021, illustration

En bild säger mer än tusen ord. Online-event hela Sällsynta dagen i alla sociala medier. Var med, dela, lägg ut egna bilder, hastagga och visa att det sällsynta är långtifrån ovanligt! Det finns mer än 7 000 sällsynta diagnoser. Ungefär en halv miljon svenskar lever med ett sällsynt hälsotillstånd. Det är inte ovanligt att vara sällsynt. Den 28 februari är det Sällsynta dagen. Detta firar vi i år helt digitalt!

Så här deltar du: 
• Alternativ 1. Ta en egen bild och dela på sociala media! Bilden kan vara allt från en porträttbild på dig som är sällsynt, till ett foto på en god middag som du äter för att fira den sällsynta dagen. Det kan vara ett roligt sätt att uppmärksamma dagen.
• Alternativ 2. Dela en bild som kommer att finnas för nedladdning här med texten: ”Idag den sista februari är det sällsynta dagen, det firar vi #Sällsyntadagen2021 #SällsyntaLiv”

Hashtags
Hashtaggar används på sociala medier för att göra ett inlägg sökbart. När man använder en hashtag kategoriseras inlägget, så att andra som är intresserade av samma ämnesområde kan hitta det. Därför är det roligt om vi kan använda samma hashtag, så det går att räkna alla inlägg sen.

Tips på hashtags:
#Sällsyntadagen #Sällsyntadagen2021 #SällsyntaLiv #SällsyntMenInteOvanlig #RareDiseaseDay

Du kan också göra din diagnos eller diagnosförening till en hashtag #RiksförbundetSällsyntadiagnoser

Eller för alla oss som lever nära en person med sällsynt hälsotillstånd:
#Sällsyntkärlek och #JagÄlskarNågonSällsynt

Det finns ingenting som säger att man inte kan använda alla hashtags samtidigt!

Tips på tips på fler evenemang och påminnelser om hur du deltar i vår Sällsynta kampanj hittar du i Facebook evenemangen Sällsynta veckan och Sällsynta dagen 2021 – En bild säger mer än tusen ord.

Läs om evenemangen i samband med Sällsynta dagen 2021.

På söndag den 28 februari fyller vi alla sociala medier med sällsynt kärlek och uppmärksamhet för alla som lever med sällsynta hälsotillstånd. Kom och var med!

Dela någon av bilderna som finns för nedladdning här på hemsidan, med texten: ”Jag stödjer Sällsynta dagen 28 februari 2021” ? #Sällsyntadagen2021 #SällsyntaLiv

Ladda ner kampanjbilder för Sällsynta dagen 2021

Sällsynta dagen 2021, kampanjbild 1

Hämta kampanjbild (version 1) med texten ”Jag stödjer Sällsynta dagen 28 februari 2021”

Sällsynta dagen 2021, kampanjbild 2

Hämta kampanjbild (version 2) med texten ”Jag stödjer Sällsynta dagen 28 februari 2021”

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.