Nyheter

Evelina Rosén – ny projektmedarbetare på förbundskansliet

Datum: 2021-02-02 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:41

Bild, Evelina Rosén, projektmedarbetare

Vår nya medarbetare Evelina Rosén presenterar sig:

Jag heter Evelina och har min bakgrund inom hälso- och sjukvården som leg. sjuksköterska med specialistutbildning inom operationssjukvård.

Här på Riksförbundet kommer jag att arbeta som projektkoordinator i det planerade projektet Sällsynt Startklar, vilket jag verkligen ser fram emot!

När vårt yngsta av fyra barn föddes med en sällsynt diagnos – medfött diafragmabråck – kändes vi oss ganska ensamma i allt det nya och ovissa. För att få kontakt med andra föräldrar i samma situation var jag med och startade upp en förening för föräldrar med barn som har medfött diafragmabråck. Där sitter jag som ordförande och kom på så sätt också i kontakt med Riksförbundet Sällsynta diagnoser.

Det känns väldigt lärorikt och viktigt att nu vara med och arbeta i Riksförbundet för att uppmuntra, lyssna in och sprida kunskap om hur man som individ kan representera sitt förbund eller förening och vara med och påverka – inte minst inom hälso- och sjukvården.

På min lediga tid hittar du mig i skogen (jag älskar att plocka bär), vid sidan av fotbollsplanen för att heja på barnen eller i soffan med en bra bok

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.