Nyheter

Tack Barbro!

Datum: 2023-05-04 Av: SĂ€llsynta Diagnoser Tid: 17:03

Bild pÄ Barbro Westerholm, riksdagsledamot, Liberalerna

I mars avled Barbro Westerholm. Förra fredagen Ă€gde begravningen rum. Det har skrivits mĂ„nga minnesord om hennes lĂ„nga och kraftfulla gĂ€rning – med all rĂ€tt. OcksĂ„ under begravningen och minnesstunden lyftes Barbros starka engagemang i en rad viktiga och livsavgörande frĂ„gor.

För oss pÄ Riksförbundet SÀllsynta diagnoser har Barbro Westerholm betytt mycket i sin roll som aktiv riksdagsledamot med driv i, bland annat, sÀrlÀkemedelsfrÄgor.

Barbro var ocksÄ beredd att ta en plats i Riksförbundets styrelse vid Ärsmötet den 22 april. SÄ blev det nu inte.

Under begravningen lÀste ett av Barbros barnbarn högt ur Vem ska trösta knyttet av Tove Jansson. BerÀttelsen handlar om ett litet knytt som kÀnner sig ensam och rÀdd. Han Àr annorlunda jÀmfört med homsor, filifjonnkor och hemuler och kÀnner sig utanför. Plötsligt en dag hittar han en flaskpost med ett meddelande frÄn ett skrutt som Àr Ànnu rÀddare Àn han och kÀnner sig Ànnu mer ensam. Det stÀrker knyttet och Àventyret kan börja.

Barbro lĂ€ste alltid den boken för sina fyra barn. Kanske tĂ€nkte hon ibland pĂ„ Riksförbundet SĂ€llsynta diagnoser som ”Riksförbundet för knytt och skrutt”. Det gĂ€ller att vara orĂ€dd, nyfiken och viljestark för att leva ett liv med sĂ€llsynt hĂ€lsotillstĂ„nd. Ibland Ă€r man ensam och kĂ€nner sig annorlunda, men genom sin förening eller Riksförbundet kan det komma flaskposter som gör att vi hittar ny styrka, ny kunskap och till och med nya vĂ€nner.

Ett stort och varmt tack
I dödsannonsen lyftes Barbros engagemang för Riksförbundet och vĂ„ra frĂ„gor, och vi vill hĂ€rmed rikta ett stort och varmt tack till hennes familj för detta, och till alla er som skĂ€nkt en gĂ„va till minne av Barbro Westerholm. Det Ă€r ett vĂ€lkommet tillskott till vĂ„r verksamhet, och vi ska fortsĂ€tta arbeta i samma anda som Barbro – med orĂ€ddhet, nyfikenhet och viljestyrka.

Om cookies

Vi anvÀnder oss av kakor för bÀttre upplevelse. LÀs mer.

Translate »