Nyheter

Sällsynta nyheter 1 2023: Sällsynta dagen 2023 – Tillsammans lyfter vi det sällsynta

Datum: 2023-02-17 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 12:56

Sällsynta nyheter, vårt nyhetsbrev

”Tillsammans lyfter vi det sällsynta under hela februari som avslutas med Sällsynta dagen 28 februari!” Detta framhålls i årets första nyhetsbrev från Riksförbundet Sällsynta diagnoser.

Riksförbundet delar under februari månad medlemmars berättelser, i form av korta citat i förbundets sociala kanaler. Tyngdpunkten är på den viktiga diagnosen och vägen dit. Hur är det att leva utan diagnos? Hur lång tid tog det innan den ställdes? Vad är det för skillnad att ha en diagnos mot att inte ha det, i kontakt med vården eller andra samhällsaktörer?
På denna hemsida finns mer info om Sällsynta dagen 2023.

Sällsynt mitt i livet ordnar samtalsträffar – välkommen!
Sällsynta diagnosers Arvsfondsprojekt Sällsynt mitt i livet (SMIL) är inne på sitt sista år, så det gäller att alla sällsynta får veta om att projektets uppskattade samtalsträffar faktiskt finns. Det behövs deltagare så att nya träffar kan starta – anmäl ditt intresse!
I projektbloggen kan intresserade läsa mer om SMIL och samtalsträffarna.

Vi gratulerar!
Riksförbundet gratulerar Christina Renlund till Solstickepriset 2022! Fjolårets Solstickepris tilldelades leg. psykologen och psykoterapeuten Christina Renlund för hennes arbete inom det sällsynta området. Christinas djupa engagemang fick deltagarna på Riksförbundet Sällsynta diagnosers senaste Höstmöte ta del av.

Läs mer om Christina Renlund och priset hon fått på denna hemsida.

Sällsynt telefonrådgivning startar
För dem som har frågor kring det sällsynta: Onsdagen den 8 mars startar Riksförbundet Sällsynta diagnoser en rådgivningstelefon som är öppen kl. 11.00-13.00 onsdagar, under våren. Det är styrelseledamoten Kristina Gustafsson Bonnier som tagit initiativ till, och som kommer att bemanna, denna stödtjänst. Kristina Gustafsson Bonnier, och vad den nya tjänsten kan bidra med, presenteras också på denna hemsida.

Hämta Sällsynta nyheter 1 2023

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.