Nyheter

Möt det sällsynta Europa här i Sverige, 25-27 maj

Datum: 2023-04-13 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:46

EURORDIS logotyp

Snart får du en fantastisk chans att – på hemmaplan – möta sällsynta vänner från hela Europa på Stockholmsmässan i Älvsjö, Stockholm. Det är EURORDIS, vår europeiska paraplyorganisation, som har förlagt sitt medlemsmöte dit i slutet av våren, torsdag 25 maj till lördag 27 maj 2023. Välkommen till den europeiska arenan!

Har din förening en motsvarighet på Europanivå? I så fall finns en stor möjlighet för dig att möta personer med just din diagnos från andra länder. Det blir ett tillfälle att träffas och utbyta erfarenheter i det lite större, internationella perspektivet. Också andra nationers riksförbund, likt vårt svenska, kommer att delta. Arrangörerna räknar med ungefär 200 deltagare.

Både återseenden och nya bekantskaper
Det är första gången sedan pandemin som detta EURORDIS-möte hålls fysiskt (och första gången som det äger rum i Sverige). Därför finns ett stort uppdämt behov att få träffas igen med kära återseenden. Det är också ett fint tillfälle att knyta nya kontakter, för att stärka sig själv eller sin förening, något som kan bli värdefullt för framtiden.

Program: från barn till gammal
Programmet följer livslinjen, från det nyfödda barnet till den fullvuxna, ja till och med gamla, människan. Det blir tematiska workshops som är indelade efter de olika åldrarna, med holistiskt perspektiv (att se till helheten). Ambitionen är framför allt att deltagarna verkligen ska få chansen att prata med varandra. Ungefär det som så ofta efterfrågas på våra egna Höstmöten.

Kika in på EURORDIS sida och läs mer!

Frågor: Kontakta EURORDIS
Om du är medlem i Riksförbundet Sällsynta diagnoser, är du också medlem i EURORDIS. Men detta är alltså ett evenemang som ordnas av EURORDIS, inte av Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Så om du har frågor kring medlemsmötet, rekommenderar vi dig att kontakta EURORDIS direkt!

Läs en nyhet från EURORDIS om mötet: A look at #EMM2023: Exchanging views and ideas for a better future

Vi hoppas förstås att det blir ett stort svenskt deltagande när denna unika chans ges och att vi träffar just dig på Stockholmsmässan i slutet av maj.

Anmälan, program
Anmälningssida
Program

Resultat
Reflektioner från mötet, EURORDIS sammanställning

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.