Nyheter

Erica Lundström – Projektkoordinator i Arvsfondsprojektet Sällsynt mitt i livet

Datum: 2021-01-20 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 8:52

Bild, Erica Lundström

Vår nya medarbetare Erica Lundström presenterar sig:

Fantastiskt kul att jag fick uppdraget som projektkoordinator i Arvsfondsprojektet Sällsynt mitt i livet! Att få chansen att bidra till att vuxna som lever med en sällsynt diagnos ska kunna leva sina liv fullt ut, att stärka röster som inte alltid hörs så bra och att få stötta själva projektet med administrativa och praktiska uppgifter känns toppen. Att jobba i ett litet gäng som siktar mot ett gemensamt slutmål för att uppnå förändring, det är verkligen inspirerande. Jag ser också fram emot att få möta alla er som involveras i det här projektet.

Projektvana från folkrörelsen
Jag har en lång erfarenhet från arbete inom folkrörelsevärlden, som anställd på fackförbund och ideella organisationer. Där har jag haft många olika jobb, bland annat som registrator, biblioteksassistent, kommunikatör, webbredaktör och nationell samordnare. Jag har deltagit i mängder av olika slags projekt och gillar verkligen utmaningen med just projektarbete.

Också sällsynt
Jag har själv en sällsynt diagnos och är föreningsaktiv i en av Sällsynta diagnosers medlemsföreningar sedan mer än 30 år. De senaste 6 åren har jag varit i ordförande i föreningen, RMP – Riksföreningen mot porfyrisjukdomar, men har siktet inställt på att lämna över ordförandeklubban på kommande årsmöte. Vi får se hur det går.

”Rättvisan” är den finaste visan jag vet
Jag brinner för rättvisefrågor även rent generellt och är engagerad i miljö- och klimatfrågor, samt frågor som gäller mänskliga rättigheter, med särskilt fokus på urfolks rättigheter.

När jag inte jobbar njuter jag av naturens underbara värld eller deltar i någon slags ”aktivism” för något jag tycker är viktigt. För att balansera det hela kopplar jag gärna av med någon bra film. Firar snart 10 år med sambo och vi har precis flyttat till norra delen av Stockholm, så det nya året börjar med en rivstart på flera sätt.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.