Nyheter

Hur har ditt arbetsliv sett ut under Covid-19 pandemin?

Datum: 2022-08-24 Av: SĂ€llsynta Diagnoser Tid: 16:29

Hemarnete, med datorn placerad pÄ soffan. Bild: Vlada Karpovich frÄn Pexels

Sedan i vÄras medverkar Riksförbundet SÀllsynta diagnoser i ett forskningsprojekt om sysselsÀttning och funktionsnedsÀttning under pandemin. Nu Àr förberedelserna gjorda för att bjuda in fler personer till forskningsprojektet. Var med och dela dina sÀllsynta arbetslivserfarenheter!

Projektet drivs av Göteborgs universitet, Malmö universitet och forskningsinstitutet RISE. Projektet söker personer med funktionsnedsĂ€ttningar som vill vara med i projektet: Arbetsliv under Covid-19 pandemin – lĂ€rande, erfarenheter, designmöjligheter och framtida arbetsliv för personer med funktionsnedsĂ€ttningar.

Projektet syftar till att undersöka hur erfarenheterna frÄn Covid-19 pandemin kan bidra till att förbÀttra förutsÀttningarna för personer med olika former av funktionsnedsÀttningar att delta i arbetslivet.

Hur gÄr det till?
Om du anmÀler intresse, kommer de som jobbar i projektet att ta kontakt med dig och boka in tid för en intervju och/eller skicka hemuppgifter som du fÄr fylla i. IntervjufrÄgorna kommer att handla om hur ditt arbetsliv har sett ut under pandemin och om dina erfarenheter av att arbeta hemifrÄn och i olika digitala miljöer.

Vill du delta i projektet?
Det Àr ett tillfÀlle att fÄ dela med sig av sina erfarenheter, och det Àr viktigt för forskningen att fÄ in det sÀllsynta perspektivet! Om du vill delta i projektet sÄ ber vi dig att anmÀla ditt intresse till projektledaren Jörgen LundÀlv, jorgen.lundalv@socwork.gu.se senast den 1 oktober 2022.

Obs! en intresseanmÀlan Àr inte bindande och du kan nÀr som helst dra tillbaka din medverkan, utan att motivera anledningen till det.

Mer information om projektet finns att lÀsa i den inbjudan du kan ladda ner som pdf

Och pÄ projektets webbplats (pÄ engelska) och
https://www.gu.se/forskning/framtidaarbetsliv (pÄ svenska)

Gör din röst hörd!
Genom att delta delar du med dig av dina erfarenheter, lÀrdomar, kunskap och rÄd. I det lÀngre perspektivet strÀvar projektet mot att förbÀttra möjligheterna för personer med funktionsnedsÀttningar att delta i arbetslivet genom att utmana normen och formerna för hur ett arbetsliv kan se ut och organiseras. Genom att delta i studien bidrar du till detta med ditt sÀllsynta perspektiv.

Om du behöver mer information, för att kunna fatta beslut om du vill vara med, eller om du har frÄgor om projektet, sÄ Àr du mycket vÀlkommen att ta kontakt med de som jobbar i projektgruppen.

Kontaktinformation
Jörgen LundÀlv, projektledare, docent, Institutionen för social arbete, Göteborgs universitet. E-post: jorgen.lundalv@socwork.gu.se. Tel. 0761 724 711
Elisabet M. Nilsson, universitetslektor, Institutionen för konst, kultur och kommunikation, Malmö universitet. E-post: elisabet.nilsson@mau.se
Magnus Eriksson, senior forskare, RISE SamhÀllstransformation, Göteborg. E-post: magnus.eriksson@ri.se

Bild: Vlada Karpovich frÄn Pexels

Om cookies

Vi anvÀnder oss av kakor för bÀttre upplevelse. LÀs mer.

Translate »