Nyheter

Hur har ditt arbetsliv sett ut under Covid-19 pandemin?

Datum: 2022-08-24 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:29

Hemarnete, med datorn placerad på soffan. Bild: Vlada Karpovich från Pexels

Sedan i våras medverkar Riksförbundet Sällsynta diagnoser i ett forskningsprojekt om sysselsättning och funktionsnedsättning under pandemin. Nu är förberedelserna gjorda för att bjuda in fler personer till forskningsprojektet. Var med och dela dina sällsynta arbetslivserfarenheter!

Projektet drivs av Göteborgs universitet, Malmö universitet och forskningsinstitutet RISE. Projektet söker personer med funktionsnedsättningar som vill vara med i projektet: Arbetsliv under Covid-19 pandemin – lärande, erfarenheter, designmöjligheter och framtida arbetsliv för personer med funktionsnedsättningar.

Projektet syftar till att undersöka hur erfarenheterna från Covid-19 pandemin kan bidra till att förbättra förutsättningarna för personer med olika former av funktionsnedsättningar att delta i arbetslivet.

Hur går det till?
Om du anmäler intresse, kommer de som jobbar i projektet att ta kontakt med dig och boka in tid för en intervju och/eller skicka hemuppgifter som du får fylla i. Intervjufrågorna kommer att handla om hur ditt arbetsliv har sett ut under pandemin och om dina erfarenheter av att arbeta hemifrån och i olika digitala miljöer.

Vill du delta i projektet?
Det är ett tillfälle att få dela med sig av sina erfarenheter, och det är viktigt för forskningen att få in det sällsynta perspektivet! Om du vill delta i projektet så ber vi dig att anmäla ditt intresse till projektledaren Jörgen Lundälv, jorgen.lundalv@socwork.gu.se senast den 1 oktober 2022.

Obs! en intresseanmälan är inte bindande och du kan när som helst dra tillbaka din medverkan, utan att motivera anledningen till det.

Mer information om projektet finns att läsa i den inbjudan du kan ladda ner som pdf

Och på projektets webbplats (på engelska) och
https://www.gu.se/forskning/framtidaarbetsliv (på svenska)

Gör din röst hörd!
Genom att delta delar du med dig av dina erfarenheter, lärdomar, kunskap och råd. I det längre perspektivet strävar projektet mot att förbättra möjligheterna för personer med funktionsnedsättningar att delta i arbetslivet genom att utmana normen och formerna för hur ett arbetsliv kan se ut och organiseras. Genom att delta i studien bidrar du till detta med ditt sällsynta perspektiv.

Om du behöver mer information, för att kunna fatta beslut om du vill vara med, eller om du har frågor om projektet, så är du mycket välkommen att ta kontakt med de som jobbar i projektgruppen.

Kontaktinformation
Jörgen Lundälv, projektledare, docent, Institutionen för social arbete, Göteborgs universitet. E-post: jorgen.lundalv@socwork.gu.se. Tel. 0761 724 711
Elisabet M. Nilsson, universitetslektor, Institutionen för konst, kultur och kommunikation, Malmö universitet. E-post: elisabet.nilsson@mau.se
Magnus Eriksson, senior forskare, RISE Samhällstransformation, Göteborg. E-post: magnus.eriksson@ri.se

Bild: Vlada Karpovich från Pexels

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.