Nyheter

Arvsfondsprojektet Sällsynt mitt i livet – det ska vi fira!

Datum: 2021-06-28 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 14:17

Nu vill vi fira! Vi vill dela sommarens första jordgubbar och ett glas glädjebubbel med er alla som på olika sätt gör det här projektet möjligt: Sällsynt mitt i livet.

Alla ni som deltagit på projektets första testträffar. Alla ni som kommit med kloka inspel på teman och frågeställningar. Alla ni i projektets referensgrupp och expertnätverk. Vi vill helt enkelt tacka alla er som ger av er tid för att detta projekt skall bli verkligt.

Material för fortsatta träffar
Vårt samarbete med Doberman har verkligen burit frukt. Under några intensiva veckor genomförde vi två tematräffar och skruvade samtidigt på såväl frågeställningar som form för genomförande. Allt arbete har nu mynnat ut i ett färdigt material med en egen grafisk profil. Ett material som dels består av en handbok för genomförande, dels av material för själva träffarna. Nu är det bara att fylla på med de fyra nya teman som ligger och puttrar inför hösten.

 

 

 

 

 

Bild: Exempel på introduktionen till handboken för projektets träffar.

Pandemins påverkan
Generellt sett har den pågående pandemin inneburit att mycket har fått ställas in och ställas om. Ett läge som utan tvekan påverkat oss alla. Självklart har den ändrat spelplanen även för oss i projektet. Vi hade planerat att åka till Almedalen och sprida ordet i sommar. Men vi har omdisponerat budget och verksamhet, och har istället fått möjligheten att gå in i ett tätare samarbete med Vuxenskolan Stockholm i höst.

Under hösten skall vi tillsammans arrangera två omgångar med de sex utvalda tematräffarna. Första omgången kommer gå digitalt, och senare under hösten hoppas vi kunna prova fysiska träffar. Det är en ynnest att få kroka arm med en organisation med erfarna cirkelledare och lång erfarenhet inom den typen av verksamhet som vi i projektet driver.

Vill du vara med och testa konceptet under hösten?
Tycker du det låter roligt och intressant att vara med som testpilot? Du är varmt välkommen att anmäla ditt intresse!

Kontakta Erica Lundström, antingen via mejl eller telefon.
Mejl: erica.lundstrom@sallsyntadiagnoser.se
Telefon: 073-435 48 28

Tipsa gärna dina sällsynta vänner om den här bloggen och om testträffarna!

 

 

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.