Riksförbundet Sällsynta diagnoser ordnar en utbildningshelg för dig som vill veta mer om uppdraget patientföreträdare
Stockholm 19 – 20 november 2022
Anmälningsperioden är avslutad. Vi tar därför inte emot fler anmälningar.
Om du anmält dig tidigare, kommer du att få information om utbildningen via e-post.
Vad kommer att hända och varför ska du anmäla dig?
Sjukvården är under ständig utveckling. Som Riksförbundet Sällsynta diagnosers patientföreträdare bidrar du med viktig kunskap till denna utveckling i regelbundna möten med Centrum för Sällsynta Diagnoser (CSD) vid universitetssjukhusen i Sveriges sex sjukvårdsregioner.
Utbildningshelgen är ett första steg för dig som är nyfiken på denna möjlighet att påverka den sällsynta sjukvården. Under helgen kommer du inspireras av våra befintliga patientföreträdare och lära dig grunden för uppdraget. En del av kursmoment har som mål att genom samtal och reflektion kring viktiga frågor stärka dig som individ och i ditt engagemang.
Utbildningen är baserad på vårt material Sällsynt Tillsammans steg 2 som du finner på vår hemsida.
Inga måsten, bara möjligheter
Om utbildningen inspirerar dig till att bli vår nya patientföreträdare blir vi superglada. Men du är lika välkommen ifall du bara är nyfiken på att träffa oss och för att lära dig mer om Riksförbundet Sällsynta diagnosers viktiga påverkansarbete för en bättre sjukvård och ett bättre liv för alla som lever med ett sällsynt hälsotillstånd.
Det praktiska
Det är ett hybridmöte, fysiskt i Stockholm eller digitalt via Zoom.
Plats: Scandic Klara, Slöjdgatan 7, Stockholm, gångavstånd från Centralen, T-Hötorget (uppgång Konserthuset) eller digitalt via Zoom
Kostnader
Riksförbundet Sällsynta diagnoser bjuder dig på boende, mat och resekostnader.
Resan
Din resa behöver du inledningsvis själv beställa och betala. Du ersätts retroaktivt för resan med billigaste färdsätt när du sänt in reseräkningen efter utbildningshelgen.
Du är hjärtligt välkommen till Riksförbundet Sällsynta diagnosers patientföreträdar-utbildning! Din medverkan är betydelsefull. Tillsammans arbetar vi för att höja den sällsynta rösten.
Stephanie Juran, projektledare
stephanie.juran@sallsyntadiagnoser.se
Evelina Rosén, projektkoordinator
evelina.rosen@sallsyntadiagnoser.se