Debatt

Läs Nette Wermeld Enströms, patientföreträdare i nätverk Väst, debattartikel i Dagens Samhälle. Publicerad 2018. ”En vårdkedja är inte starkare än sin svagaste länk” 

”En nationell handlingsplan skulle kunna initiera en vårdutveckling som på riktigt motsvarar 400 000 svenskars medicinska behov. Det skulle gagna alla och bespara samhället liv, hälsa och pengar. Ingen politiker borde gå till val i år utan att adressera området sällsynta diagnoser. En vårdkedja är inte starkare än sin svagaste länk.”
Det konstaterar Nette Wermeld Enström.

 

Sällsynta dagen 2018

Tidigare ordförande Elisabeth Wallenius och styrelseledamoten och patientföreträdaren Emma Lindsten berättar om hur förbundet arbetar för att stötta sina medlemmar och för att vårdutvecklingen ska ske med patienten i centrum. Inspelat den 28 februari 2018 på Folkets hus i Göteborg.

 

Föräldraberättelser

Läs gärna Emma Lindstens och Nette Enströms föräldraberättelser om hur det är att vara förälder till ett barn med en sällsynt diagnos. Nettes berättelse var även med i tidningen Mamas kampanj #intesåkonstigt. Den hittar ni på mamas hemsida här.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.