Nyheter

Välkommen till Övergångsprojektets introduktionsdag 19 augusti

Datum: 2015-07-07 Av: malinholmberg Tid: 12:58

Den 19 augusti är det dags att starta höstens projektaktiviteter i Övergångsprojektet. Du som är 15 – 25 år ungefär, och vill diskutera frågor om övergång från barn- till vuxensjukvård ska titta närmare på den här inbjudan!

Det kommer bli en kort introduktion till Riksförbundet, och hur vi jobbar med att försöka förbättra vård och samhälle för personer som har en sällsynt diagnos, och för deras närstående.  Vi kommer informera om vad som är gjort i Övergångsprojektet hittills och hur hösten ser ut. Dessutom ska vi jobba med några ”övergångsfrågor” tillsammans. Vi vill också gärna ha era synpunkter på ett kommande projekt i Riksförbundet, nämligen om vi kan skapa bättre förutsättningar för ungdomar och unga vuxna att engagera sig i Riksförbundet Sällsynta diagnoser.

Vilka pratar under dagen?

Alexandra Völker som är riksdagsledamot för Socialdemokraterna och medlem i Riksförbundet genom Svensk Dysmeliföreningen berättar om varför hon engagerat sig i politiken.

Vi får besök från Norge, Åshild Husjord Selboe, från det norska ungdomshandikappförbundet som också arbetat med övergångar.

Jenny Pettersson Lindberg från Doberman, ett företag som arbetar med tjänstedesign, som utformar service och tjänster i olika branscher, presenterar sig och sitt uppdrag i Övergångsprojektet.

På plats från Riksförbundet finns ordförande Elisabeth Wallenius, Malin Holmberg och Malin Grände.

Projektet handlar om dig. Men tycker du det är besvärligt att resa hit på egen hand, kan du ta med dig en förälder eller annan närstående.  De kommer inte bli sysslolösa! Ann-Marie Stenhammar, projektledare för handikappförbundens projekt ”Det outsagda mellan barn och föräldrar” tar hand om alla närstående.

När?                   Onsdagen den 19 augusti kl 10.00–16.00.

Var?                    Riksförbundet Sällsynta diagnoser, Sturegatan 4a, plan 2, Sundbyberg.

Mer information och anmälan: malin.grande@sallsyntadiagnoser.se

Inbjudan introduktionsdag 19 augusti 2015

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »