Nyheter

Stor och storslagen ECRD-konferens sammanfattad

Datum: 2020-11-23 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 11:34

ECRD 2020, sammanfattning

Den tionde europeiska konferensen om sällsynta sjukdomar och särläkemedel, ECRD, hölls som du kanske minns den 14-15 maj 2020. Nu finns en utförlig engelsk sammanfattning av ECRD 2020 på nätet!

Arrangör var vår europeiska samarbetsorganisation EURORDIS. Resultatet var ett lika framgångsrikt som välbesökt evenemang, med drygt 1 500 deltagare från nästan 60 länder. Sammanfattningen är ett dokument som består av de viktigaste utdragen från konferensen, höjdpunkter från varje tema, viktiga fakta och siffror om evenemanget samt en ögonblicksbild av alla huvudtalare och tre affischvinnare. Syftet är att ge en fyllig och tydlig översikt av evenemanget.

Bland annat summeras anförandena som under ECRD hölls av H.K.H. Kronprinsessan Victoria, socialminister Lena Hallengren, EURORDIS ordförande Terkel Andersen och Riksförbundet Sällsynta diagnosers ordförande Maria Montefusco.

Dessutom har ett specialtillägg, med över 50 utvalda affisch- och talarpresentations-sammanfattningar från ECRD 2020-konferensen, publicerats på webbplatsen The Orphanet Journal of Rare Diseases (OJRD). Det är en online-tidskrift om alla aspekter av sällsynta sjukdomar och särläkemedel.

Följaktligen kan du nu ta del av ett ymnighetshorn av sällsynt information från ECRD-konferensen, vilket sammanställts av EURORDIS.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.