Nyheter

Stolt och Sällsynt – Gå med oss i Prideparaden!

Datum: 2017-06-09 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 11:31

Sällsynta diagnosers banderoll i Pride-paraden 2017

Som vi tidigare annonserat på Facebook ska Riksförbundet i år, för första gången någonsin, gå i Stockholms Prideparad. Följ med! Paraden går av stapeln den 5 augusti och brukar vara en härlig och peppande dag fylld med viktiga budskap.

 

Nu finns ett Facebook-evenemang där all praktisk information om när, hur och var paraden sker. Vi hoppas såklart att så många av våra medlemmar och alla andra vänner vill vara med och gå med oss!

Temat för årets Pridefestival är “Redo för nästa steg”. Syftet är att uppmana till reflektion över var vi befinner oss idag när det kommer till lika rättigheter för alla. Att fundera på det här behöver göras på alla nivåer; i samhället, inom den egna organisationen och hos var och en av oss som individ.

Vi i Riksförbundet Sällsynta diagnoser vet att förändring inte kommer av sig själv, utan kräver ordentligt med arbete. Vi har ju varit redo för nästa steg så länge vi funnits och verkat. Som patientorganisation är vi vana att driva frågor som rör mänskliga rättigheter samt mångfald och normbrytande funktionalitet.

Men när vi är självkritiska är det ganska lätt att se att vi missar att diskutera många frågor. För oss i Riksförbundet kan det till exempel innebära att reflektera över hur vårt arbete påverkas av den rådande hetero-normen och hur det i sin tur påverkar hbtq-personer som har sällsynta diagnoser.

Vi ska också blicka framåt och fundera över hur vårt arbete i högre grad skulle kunna förenas med och stärka arbetet för hbtq-personers rättigheter och vise versa. Tillsammans kan vi ju faktiskt göra skillnad.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.