Nyheter

Stephanie Juran praktiserar hos oss

Datum: 2017-10-16 Av: dammert Tid: 11:22

Bild pÄ Stephanie Juran, medarbetare oktober-november 2017

Presentation av en ny medarbetare

Mitt namn Ă€r Stephanie Juran och jag gör praktik pĂ„ Riksförbundet SĂ€llsynta diagnosers kansli under oktober och november 2017. Jag ska skriva en sammanfattande rapport till SĂ€llsynta diagnosers ÖvergĂ„ngsprojekt. Förhoppningsvis kan rapporten vara underlag för mĂ„nga framgĂ„ngsrika ansökningar för framtida projektmedel.

Jag Àr psykolog i botten och har doktorerat och forskat pÄ Karolinska Institutet med frÄgor relaterade till mÀnniskans luktsinne, sÄ som hur lukter i vÄr vardag pÄverkar oss, till exempel pÄ olika arbetsplatser.

I mitt arbete uppskattade jag att jag alltid var en del av ett team av kollegor med vÀldigt olika bakgrund: lÀkare, toxikologer (gift-experter), kemister, farmakologer (lÀkemedels-experter) och mÀnniskor frÄn olika kulturer. Jag Àlskar att lÀra mig nytt och trÀffa pÄ mÀnniskor med helt andra erfarenheter och annan syn pÄ livet. Under min tid inom forskning har dock en önskan vuxit fram att jobba mer med samhÀllsrelevanta frÄgor, vilket gjorde att jag ansökte om praktikplats hos SÀllsynta diagnosers kansli.

Jag har inga större erfarenheter av varken vÄrdsystem i Sverige eller att leva med en kronisk sjukdom, sÄ jag har redan lÀrt mig otroligt mycket under min första tid hÀr pÄ kansliet. Jag hoppas att jag med min kunskap om och erfarenhet av att leta och sammanstÀlla vetenskaplig litteratur kan bidra till kansliets fantastiska arbete.

Jag ska avrunda med lite information om mig, personligen. För ungefÀr tio Är sedan flyttade jag frÄn det tÀtbefolkade tyska Ruhr-omrÄdet till Stockholm med sin fantastiska natur runt knuten. Under Ären jag har bott hÀr tillsammans med min man och vÄra numera tre barn pÄ 9, 15 och 17 Är, har vi med glÀdje anammat den svenska livsstilen att vistas ute och njuta av naturen sÄ ofta det gÄr. Vi har lÀrt oss att paddla kajak pÄ sommaren samt Äka skridskor och skidor pÄ vintern, börjat vandra och Àlskar helt enkelt den svenska allemansrÀtten. Jag gillar att lÀsa, lyssna pÄ musik, trÀffa vÀnner och motionera, och helst kombinerar jag dessa tre intressen.

Avslutningsvis vill jag tacka alla för den varma emottagande under mina tvÄ första veckor. Jag trivs vÀldigt bra hÀr och ser fram emot min tid hos er!

Om cookies

Vi anvÀnder oss av kakor för bÀttre upplevelse. LÀs mer.

Translate »