Nyheter

Stephanie Juran praktiserar hos oss

Datum: 2017-10-16 Av: dammert Tid: 11:22

Bild på Stephanie Juran, medarbetare oktober-november 2017

Presentation av en ny medarbetare

Mitt namn är Stephanie Juran och jag gör praktik på Riksförbundet Sällsynta diagnosers kansli under oktober och november 2017. Jag ska skriva en sammanfattande rapport till Sällsynta diagnosers Övergångsprojekt. Förhoppningsvis kan rapporten vara underlag för många framgångsrika ansökningar för framtida projektmedel.

Jag är psykolog i botten och har doktorerat och forskat på Karolinska Institutet med frågor relaterade till människans luktsinne, så som hur lukter i vår vardag påverkar oss, till exempel på olika arbetsplatser.

I mitt arbete uppskattade jag att jag alltid var en del av ett team av kollegor med väldigt olika bakgrund: läkare, toxikologer (gift-experter), kemister, farmakologer (läkemedels-experter) och människor från olika kulturer. Jag älskar att lära mig nytt och träffa på människor med helt andra erfarenheter och annan syn på livet. Under min tid inom forskning har dock en önskan vuxit fram att jobba mer med samhällsrelevanta frågor, vilket gjorde att jag ansökte om praktikplats hos Sällsynta diagnosers kansli.

Jag har inga större erfarenheter av varken vårdsystem i Sverige eller att leva med en kronisk sjukdom, så jag har redan lärt mig otroligt mycket under min första tid här på kansliet. Jag hoppas att jag med min kunskap om och erfarenhet av att leta och sammanställa vetenskaplig litteratur kan bidra till kansliets fantastiska arbete.

Jag ska avrunda med lite information om mig, personligen. För ungefär tio år sedan flyttade jag från det tätbefolkade tyska Ruhr-området till Stockholm med sin fantastiska natur runt knuten. Under åren jag har bott här tillsammans med min man och våra numera tre barn på 9, 15 och 17 år, har vi med glädje anammat den svenska livsstilen att vistas ute och njuta av naturen så ofta det går. Vi har lärt oss att paddla kajak på sommaren samt åka skridskor och skidor på vintern, börjat vandra och älskar helt enkelt den svenska allemansrätten. Jag gillar att läsa, lyssna på musik, träffa vänner och motionera, och helst kombinerar jag dessa tre intressen.

Avslutningsvis vill jag tacka alla för den varma emottagande under mina två första veckor. Jag trivs väldigt bra här och ser fram emot min tid hos er!

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »