Nyheter

Sökes: Unga deltagare till Övergångsprojektet, steg 2

Datum: 2016-06-16 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 13:34

Vi behöver hjälp av dig som är 18-30 år och har en sällsynt diagnos!

Under 2015 hade Riksförbundet Sällsynta diagnoser ett projekt som handlade om övergången från barn- till vuxensjukvård, Övergångsprojektet.

Nu har vi precis fått reda på att vi kan fortsätta med Övergångsprojektet också under 2016! Den 15 augusti sparkar vi igång och kör hela hösten.

Vi bjuder in dig som är mellan 18 och 30 år, som har en sällsynt diagnos eller annat flerfunktionshinder, att medverka i projektet. Du har tagit steget från barnsjukvård till vuxensjukvård, och har ansvar för din egen vård. Du är intresserad av att förbättra vården för unga människor med kroniska sjukdomar och funktionsnedsättningar. Du tycker om att diskutera eller försöka lösa problem och göra saker bättre och smidigare.

Under förra projektperioden tog vi fram förslag som nu ska finslipas, för att i nästa steg kunna användas på riktigt. Vi jobbar ihop med servicedesign-företaget Doberman AB.

Projektet kommer jobba intensivt under hösten och vissa möten kommer ske i Stockholm. Om du inte kan komma till mötena, löser vi det med teknikens hjälp. Du är viktig, oavsett om du är med i en Facebookgrupp, ställer upp på intervju via Skype eller finns på plats när vi ses.

Vi behöver deltagare till två olika grupper. Vi kommer ha en grupp som jobbar mer intensivt i projektet, från den 15 augusti och elva veckor framåt. Den andra gruppen är mer av en kontrollgrupp och kliver in 3-4 gånger under hösten, kanske en timme varje gång. Vilken grupp skulle passa dig bäst?

Om du är intresserad av att vara med, och vill veta mer om Övergångsprojektet, steg 2; hör snarast av dig till projektledaren Malin Grände malin.grande@sallsyntadiagnoser.se! Telefon 08-28 03 11.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.