Nyheter

Nytt om ECRD 2020 – konferensen om sällsynta diagnoser 15-16 maj 2020, Stockholm

Datum: 2019-11-15 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 15:26

Banner för den digitala konferensen ECRD, 14-15 maj 2020

Vi har redan flaggat för den stora internationella konferensen som vår europeiska samarbetsorganisation EURORDIS anordnar på Stockholmsmässan i Älvsjö, den 15-16 maj 2020. Nu finns information om programmet och möjligheter att bidra med egen medverkan, på ECRD-konferensens hemsida.

På konferensen informeras om de senaste framstegen inom sex områden:

  1. Diagnostik i framtiden: hopp, löfte eller utmaning?
  2. Vår värdighet, våra rättigheter vår framtid – hur når vi ett inkluderande samhälle på riktigt?
  3. Sjukvården för sällsynta diagnoser om 10 år – hur når vi jämlik vård efter bästa kunskap?
  4. Hur får vi patientperspektivet i fokus, när vi utvecklar vården?
  5. Tillgång till behandling – vad blir priset och blir det hållbart?
  6. Hur ser framtiden ut inom den digitala sjukvården?

Du som själv lever med en sällsynt diagnos eller är anhörig till en diagnosbärare, är välkommen att anmäla dig och få tillfälle att möta andra i samma situation, höra om de senaste framstegen inom forskning, diagnostik och behandling eller träffa innovativa företag och lära dig mer om deras senaste produkter.

Fler goda anledningar att delta i ECRD hittar du här.

Poster
Du kan lyssna till alla talare eller så kan du själv vara mera aktiv och visa upp ditt eller din förenings eget arbete i form av en poster (affisch). En sådan poster kan man göra i Powerpoint och skriva ut på tryckerier.

På postern har man vanligtvis en kort bakgrundsbeskrivning om varför man utfört ett arbete, följt av en beskrivning av vad som gjordes och en sammanfattning av vilka förändringar man åstadkommit.

Vill du presentera en poster om ditt arbete är det första steget att skriva en kort sammanfattning som följer samma struktur: bakgrund, arbete, resultat. Denna sammanfattning skickar du till EURORDIS som behöver godkänna din poster-idé.

Ett exempel på en poster som vi från Riksförbundet Sällsynta diagnoser tidigare presenterat hittar du här

Mer information om hur du ansöker med ditt posterbidrag till ECRD 2020 i Stockholm hittar du här.

Följ med online
Kan du inte närvara vid konferensen, finns chansen att följa öppnings- och slutceremonin via online-streaming. Håll utkik på konferenshemsidan, där mer information och videolänken kommer att publiceras.

Sprid info!
Och hjälp oss att sprida informationen om konferensen, genom att dela våra inlägg om konferensen eller posta egna i ditt sociala nätverk. Berätta för dina nära och kära, dina läkare och annan vårdpersonal och alla du träffar.

Vi hoppas att denna stora internationella konferens om sällsynta diagnoser kan öka medvetenheten om, och kunskapen kring sällsynta diagnoser i allmänheten och vårdprofessionen.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.