Nyheter

Nu kan du nominera kandidater till de Sällsynta priserna 2020!

Datum: 2019-11-22 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:46

På Sällsynta dagen, lördagen den 29 februari 2020, är det dags för, inte mindre än två priser, att delas ut från Riksförbundet Sällsynta diagnoser! (Bilden är från utdelningen av Sällsynta priset 2016.)

Prisutdelningen sker i samband med evenemanget Sällsynta stories som går av stapeln på Scandic Continental, hotellet mitt emot Centralstationen i Stockholm.

En dag av film, fest och samtal
På sällsynta dagen nästa år, 29 februari 2020, riktar vi uppmärksamheten mot sällsyntheten – en dag när det sällsynta blir vanligt. Med film, samtal, kunskap och mingel skapar vi en givande och rolig dag som bidrar till större medvetenhet om och för sällsynta diagnoser.

Vi ser fram emot en festlig dag för medlemmar i Riksförbundet Sällsynta diagnoser och alla andra som är intresserade eller berörs av ämnet – eller helt enkelt bara vill se bra film. Med filmens kraft kan vi blanda det svåra med det som är kul.

Vad vore en filmfestival utan priser? Så klart ska vi ha det! Det blir pris för bästa sällsynta långfilm och bästa sällsynta kortfilm. Filmproducenter har sedan i maj kunnat anmäla sina bidrag via Film Freeway. Nu är ansökningstiden slut och urvalsarbetet har börjat hos vår samarbetspartner Film and Tell.

Sällsynta priser 2020
Men det ska inte bara vara filmer som prisas, sällsynta insatser på mer medmänskliga plan ska naturligtvis också lyftas. Här behöver vi din hjälp som vanligt!

För fjärde gången är det dags för Sällsynta priset att delas ut. Det ska gå till en ung person (max 30 år) som har en sällsynt diagnos alternativt lever odiagnostiserad med ett sällsynt hälsotillstånd, och som genom sitt ideella engagemang verkar som inspiratör och förebild för andra.

Syftet med priset är att uppmärksamma alla er eldsjälar som verkar inom ideella nätverk, så ovärderliga för personer som lever med sällsynta hälsotillstånd.

Vi har också en nyhet. Above and Beyond, är priset som ska gå till en läkare som gjort omfattande ansträngningar för att ge hjälp och stöd till någon som lever med en sällsynt diagnos, en läkare som alltså gjort något utöver det som yrkesrollen kräver.

Många med en sällsynt diagnos har särskilda läkare att tacka för sina liv! säger prisets initiativtagare, Ylva Viklund, vars dotter har en mycket ovanlig och livshotande sjukdom, MELAS Syndrom.

Vi i Riksförbundet Sällsynta diagnoser tackar Ylva för initiativet till detta pris och vill uppmärksamma den stora betydelse läkare har som, med ett personligt engagemang, gör ansträngningar utöver det vanliga, för att hjälpa någon som har en sällsynt diagnos. Vi anser att de verkligen förtjänar uppskattning!

Så här nominerar du kandidater till priserna
Så samla tankarna nu; vi vet att du träffat kandidater för båda priserna. Den lite yngre, engagerade medlemmen som är duktig på att nätverka eller komma med egna initiativ och entusiasmera sin omvärld för att öka kunskapen om sällsynta diagnoser.

Eller den där allra bästa läkaren som du har tillit till och som alltid finns där för dig och gör mer än vad någon egentligen begär för att allt ska fungera.

Senast den 11 januari 2020 behöver vi era nomineringar för såväl Sällsynta priset som Above & Beyond.

Sänd din nominering till vår info-adress, info@sallsyntadiagnoser.se Skriv antingen ”Sällsynta priset” eller ”Above and beyond” i ämnesraden.

En jury kommer att utse pristagarna. Prisutdelningen sker på Sällsynta dagen 2020.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »