Nyheter

Mycket nytt för nya ledamöter under helgens styrelsemöte

Datum: 2016-09-06 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 11:34

styrelse, samt regionala kontaktpersoner, 2-4 september 2016

Emma Lindsten, styrelseledamot och kontaktperson för det regionala nätverket i Västra Götaland (VG)-regionen, sammanfattar helgens styrelsemöte:

I helgen, 2-4 september, på styrelsens uppstartsmöte, träffades en ”ny” styrelse för första gången efter sommaruppehållet. Vi fick tillfälle att välkomna våra två nya styrelsemedlemmar, Alexandra Völker och David Lega, ordentligt.

Möteshelgen var intensiv och vi fick en hel del uträttat. Det fanns utrymme för såväl bredare diskussioner, om sådant som förbundets vision, men också en del effektivt arbete. Både stora och små frågor inom förbundet behövde lyftas och behandlas.

Sedan vårt regionala Arvsfondsprojekt avslutades förra året, har kansliet inte kunnat arbeta aktivt med de regionala brukarnätverken. I och med höstens nya projekt ”Gemensamt lärande”, också finansierat av Arvsfonden, är tanken att det regionala arbetet ska förstärkas. Som en föraning av detta, hade varje regionalt nätverk bjudits in till mötet, för att träffa styrelsen och diskutera gemensamma frågor inom nätverken.

Styrelsemedlemmarnas utvärdering visade att en av helgens höjdpunkter var att få träffa alla duktiga och engagerade kontaktpersoner från de regionala nätverken, samt få en inblick i vad som händer på våra Centrum för Sällsynta Diagnoser (CSD) runt om i vårt avlånga land.

Stämningen var god. Styrelsen ser med glädje fram emot att följa höstens projekt, aktiviteter och allt arbete som dagligen utförs för att förbättra situationen för våra sällsynta medlemmar.

Emma Lindsten

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.