Nyheter

Maria Montefusco, vår nya förbundsordförande!

Datum: 2019-05-08 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:58

Sällsynta diagnosers förbundsordförande Maria Montefusco, april 2019

På Riksförbundet Sällsynta diagnosers årsmöte i slutet av april valdes Maria Montefusco till förbundets nya ordförande!

Maria är dock snarare nygammal i de sällsynta sammanhangen. Bland annat har hon tidigare arbetat sex år på Riksförbundet Sällsynta diagnosers kansli. Tidvis ingick hon då även i förbundsstyrelsen, vilket innebar att hon både föreslog och genomförde aktiviteter.

Maria ledde våra dåvarande projekt, ordnade exempelvis Sällsynta dagen och arrangerade vår medverkan i Almedalen. Dessutom var hon mycket aktiv inom det internationella samarbetet i vår europeiska organisation EURORDIS. Maria har alltså sedan tidigare mycket god insyn i, och omfattande praktisk erfarenhet av, verksamheten inom förbundet.

Från sitt nuvarande arbetsliv, vid Nordens välfärdscenter, har Maria efter sin period vid Sällsynta diagnosers kansli fått mycket kompetens och erfarenheter vad gäller funktionshinderpolitik på nordisk nivå.

Maria kommenterade valet av henne för årsmötesdeltagarna: ”Jag är otroligt glad över att det finns ett så bra kansli, en så fin styrelse och så många medlemmar i förbundet!”

Tilläggas kan att det är exceptionellt sällsynt med ordförandebyten i Riksförbundet Sällsynta diagnoser. Den tidigare förbundsordföranden, Elisabeth ”Lisa” Wallenius var med och grundade förbundet 1998 och var sedan ordförande i 20 år, tills hon för ca ett år sedan blev ordförande i samarbetsorganisationen Funktionsrätt Sverige och inte kunde ha dubbla ordförandeskap.

Läs mer
Läs Marias egen presentation i Sällsynta nyheter 2 2019

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.