Nyheter

Kick off för ”övergångsprojektet”

Datum: 2015-08-21 Av: malinholmberg Tid: 8:08

I onsdags (2015-08-19) startade projektet om övergång från barn- till vuxensjukvård på riktigt. Sex unga vuxna, från Sandviken i norr till Olofström i söder, kom till Riksförbundet för en hel dags kick off. Externa inspirationsföreläsare var Alexandra Völker, ung socialdemokratisk riksdagsledamot och medlem i Svensk Dysmeliförening. Alexandra pratade om vad som får oss att engagera oss i olika frågor och vilja jobba tillsammans med förändringsarbete. Vi hade också utländskt besök, från Norge genom Åshild Husjord Selboe och Kristin Slettvåg som representerade det norska ungdomshandikappförbundet.

Jag är mycket förväntansfull inför höstens arbete, säger projektledare Malin Grände. Den entusiasm och den erfarenhet som finns i den här gruppen, kommer väl till pass när vi ska samla kunskap om övergången och dessutom jobba fram förslag till hur den processen skulle kunna förbättras. För att finna en prototyp på en sådan välfungerande process, har Riksförbundet inlett ett samarbete med tjänstedesignföretaget Doberman AB. När deras programpunkt inföll kördes alla som var över 30 ut ur rummet.

Jag har ingen aning om vad de gjorde, men de såg väldigt glada ut när de kom ut därifrån, säger Malin, och vi hörde glada röster och höga skratt från konferenslokalen när vi satt utanför. Vi gamlingar var både nyfikna och avundsjuka.
Nu blir det en period med intensivt arbete tillsammans med Doberman och några av gårdagens deltagare samt representanter från vården. I slutet av september hoppas vi ha fått fram en konkret prototyp, några enkla verktyg eller något annat som skulle kunna förbättra den, så ofta, bristfälliga övergången från barn- till vuxensjukvård.

 

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »