Nyheter

I kalendern 3 februari: Möte med vår beskyddare H.K.H. Kronprinsessan Victoria

Datum: 2015-02-02 Av: Webexpress Tid: 22:54

Sedan 10-årsjubiléet och den första Sällsynta dagen 2008 är Kronprinsessan Victoria Riksförbundets beskyddare. Varför har vi en beskyddare, och varför är det just Kronprinsessan? Förbundets ordförande Elisabeth Wallenius berättar:

-Vi arbetar för att lyfta de sällsynta frågorna. I det sammanhanget kändes det värdefullt att ha en beskyddare. Vår danska systerorganisation har ett gott och nära samarbete med Kronprinsessan Mary och det inspirerade. Jag tycker att vi har en väldigt bra Kronprinsessa. Jag uppfattade henne då, och ännu mer idag, som en Kronprinsessa som tar ett ansvar och intresserar sig på riktigt för vårt område. Att ha en kunglig beskyddare är också en garant för trovärdigheten i vår verksamhet.

Hur går det till när man frågar en Kronprinsessa om hon vill bli ett förbunds beskyddare?
– Vi skrev ett brev och hon tackade ja, och det är vi väldigt glada för. Från början visste jag ju inte riktigt hur pass hon skulle engagera sig i våra frågor, men det har hon verkligen gjort, och jag antar att hon bara tackar ja till uppdrag som hon är intresserad av.

Finns några kopplingar mellan Riksförbundet och Victoriafonden?
– Nej, vi som förbund har aldrig sökt pengar där, men många av våra medlemsföreningar har gjort det, och fått pengar som ett mycket värdefullt tillskott för barn- och ungdomsverksamhet.

Snart, imorgon 3 februari, är det dags för ett nytt möte med Kronprinsessan Victoria. Vilken är anledningen, och vilka förväntningar har du på mötet?
– Jag har träffat henne vid ett par tillfällen tidigare. Det har varit mycket givande möten. Det känns viktigt att ge en uppdatering om vad vi gör, vad vi har för planer och ha ett bra samtal om det. Vid de tidigare tillfällena har hon varit mycket positiv och uttrycker sin vilja att hjälpa till med vad hon kan bidra med. En sådan sak var att hon medverkade vid den första Sällsynta dagen 2008, då hon delade ut vårt stipendium. Sällsynta dagen 2012 var hon förhindrad att vara med, för då hade det just kommit en liten prinsessa till världen. Men jag har en förhoppning om att kronprinsessan, på ett eller annat sätt, vill delta vid nästa Sällsynta dag den 29 februari 2016.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »