Nyheter

Glädjeruset – ett lopp för alla

Datum: 2018-08-28 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 9:53

I helgen deltog vi på Riksförbundet Sällsynta diagnoser, tillsammans med ett härligt gäng entusiaster, i loppet Glädjeruset. Initiativtagaren och drivkraften bakom glädjeruset är Mikael Nordmark, Team Nordmark, som springer med sin son Hugo. Med Glädjeruset vill man uppmärksamma barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar, samla in pengar till föreningar som arbetar för ett aktivt liv för alla samt förändra attityden hos lopparrangörer och göra lopp öppna och tillgängliga för ALLA.

”För mig är Glädjeruset så mycket mer än bara ett lopp. Jag vet inte hur jag ska sätta ord på hur mycket det betyder för mig. Men så här då kanske….

När man har en son som behöver hjälp med allt här i livet.

När man upptäcker att han älskar att få komma ut och känna fartvinden när vi springer tillsammans.

När man inte får vara med i ett lopp för att ”det inte passar”.

När man knyter näven i fickan och tänker ”jag ska visa dem!”

När man drar igång ett lopp lite spontant på några dagar och får ett 20-tal att komma och springa tillsammans med målgång på garageuppfarten.

När man ser det där lilla, spontana loppet växa och växa lite mer…och helt plötsligt fyra år senare är vi inte ensamma. Det är Team Emil och Team William och Team Moa och helt plötsligt är det människor från hela Sverige som kommer för att vara med. På vårt lopp. Där ALLA är välkomna.” – Mikael Nordmark

För oss på Sällsynta är det självklart att alla som vill ska få vara med i såna här folkfester. Det var jätteroligt att vara med i detta fantastiska arrangemang, som är så mycket mer än bara ett lopp. Ett stort tack till Mikael Nordmark och arrangörer, våra medlemmar och alla ni som följde med oss denna dag! Här på kansliet går vi fortfarande runt i ett glädjerus. Vi längtar redan till nästa år, du följer väl med oss!

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.