Nyheter

Film är väl inte alltid bäst på bio?

Datum: 2020-07-09 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 13:49

Poppa popcorn, sätt hängmattan i lagom gungning och spana in de nya rullarna från Riksförbundet… Hoppas det blir en regnig sommar som lockar till filmvisning!

Mja, det kanske var att ta i. men låt oss i alla fall stolt få presentera vår nya Youtubekanal!

Sällsynta Diagnoser

Här finner du allt sparat material från Sällsynta dagen i Stockholm den 29 februari i år. Evenemanget Sällsynta Stories, som var en filmfestival, men med många spännande samtal dessutom. Kolla in vad socialminister Lena Hallengren sa, precis innan Coronan ställde sig i strålkastarljuset och inte lät sig regisseras bort.

Kommer du ihåg hur vilt det gick till i panelerna? I ett samtal siar deltagarna om hur framtiden för sällsynta diagnoser blir, i en annan pratas det om hur det är att leva nära någon som har en sällsynt diagnos. Diagnostik, och vad det faktiskt betyder att få sin diagnos fastställd, behandlas i ytterligare ett samtal.

Läs mer om Sällsynta Stories.

Ett par klippska tips
Vilket klipp har flest visningar hittills? Jo, Kalle Mohammar som tar emot Sällsynta priset, och filmhälsas av David Lega. Det är inte utslitet än, så du kan kolla på det igen! Och på klippet om priset som delades ut för allra första gången: Above and Beyond, till en läkare som gjort något utöver det vanliga.

Om sällsynta Sverige
Hur skulle du berätta om Sverige och sällsynta diagnoser för resten av världen? Vi gjorde ett försök och resultatet ser du nu på Youtubekanalen. Premiärvisningen ägde rum den 14 maj i år, och var en del av invigningen av den stora digitala konferensen ECRD 2020.

Gemensamt lärande
Inom Arvsfondsprojektet Gemensamt lärande producerades några filmer, som nu finns att titta på igen. Vad var det nu projektet egentligen handlade om, och varför åker Malin Lenneryd på Centrum för Sällsynta Diagnoser (CSD) i Lund ut till så många barnavårdscentraler? Just det, titta på filmerna så får du svar!

Vad skulle en Sällsynt socialminister göra?
Har du funderat på hur det skulle vara att bli Sällsynt socialminister? Vad skulle du göra då? Vad skulle du förbättra först? Några modiga medlemmar lät sig filmas utgående från detta tema, under ett av våra årsmöten, och deras filmer kan du också se i kanalen.

Vi hoppas kunna fortsätta fylla kanalen med rörliga, aktuella, sällsynta filmer vartefter.
Prenumerera, så du inte missar något spännande nytt filmklipp.

Trevlig sommar önskar vi på Riksförbundet Sällsynta diagnosers kansli!

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »