Nyheter

EURORDIS konferens 2020 – Varför inte i Stockholm?

Datum: 2017-09-15 Av: dammert Tid: 13:02

Bild med vy över centrala Stockholm

Riksförbundet Sällsynta diagnoser har lämnat in en ansökan om att få den stora europeiska konferensen ACT 2020 till Stockholm.

”Vi tycker det skulle vara värdefullt både för oss som organisation och våra medlemmar samt en möjlighet att lyfta de sällsynta frågorna på agendan än mer”, kommenterar Sällsynta diagnosers kanslichef Malin Grände. Hon menar att också skulle vara fantastiskt för alla tillresta konferensdeltagare att få uppleva Stockholm i majskrud, med glittrande vatten och blommande körsbärsträd, fika, ren luft och härliga människor.

Viktigt av två orsaker
För Riksförbundets del är detta viktigt i två riktningar. Dels för att få kraft och stöd från Europa att uppmärksamma det svenska samhället på de sällsynta frågorna, men också i den riktningen att lyfta det vi är bra på i Sverige och övriga Norden för de andra medlemsländerna i EURORDIS. Och vi tror att Stockholm skulle bli en bättre stad under några dagar med ungefär tusen extra sällsynta personer i vimlet.

Under hösten ska vi lämna in ett besluts- och faktaunderlag till EURORDIS. Sedan fortsätter deras beslutsprocess. ”Håll gärna tummarna!”, uppmanar Malin.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »