Nyheter

En sällsynt berättelse om dagen

Datum: 2015-02-13 Av: Webexpress Tid: 22:44

Från och med måndag kommer en sällsynt historia att publiceras här varje dag. Fram till och med den 28 februari, Sällsynta dagen 2015. Om du väljer att läsa och dela berättelserna, kommer du bidra till att öka förståelsen och uppmärksamheten kring sällsynta diagnoser och sällsynta liv. Och du kommer få många fina och tänkvärda stunder.

Sällsynta dagen återkommer varje år den sista februari. Den är inrättad för att uppmärksamma sällsynta diagnoser. Riksförbundet Sällsynta diagnosers europeiska paraplyorganisation EURORDIS arbetar varje år fram ett tema för den Sällsynta dagen. 2015 är temat, solidaritet – ”Dag för dag, hand i hand.” Att leva med en sällsynt diagnos är inte alltid lätt, men tillsammans blir vi starkare.

På måndag börjar nedräkningen inför årets Sällsynta dag. På Riksförbundets hemsida, på Nationella Funktionen Sällsynta Diagnosers (NFSD) hemsida och våra respektive facebooksidor, kommer personliga berättelser att publiceras. Berättelser som vi fått genom ett upprop före jul på denna blogg.

Vi vill tacka alla som har tagit sig tid att skriva sin berättelse till oss! Det är personer som har sällsynta diagnoser, närstående till diagnosbärare och människor inom olika yrkesområden som möter sällsyntheten i sin profession. Alla historier har dock inte kunnat rymmas dessa två veckor före Sällsynta dagen, men vi sparar dem till andra tillfällen.

Kampanjen kommer presenteras under #sällsyntadagen #sällsyntaliv ”och #RareDisease för att synas i rätt sammanhang i media.

Följ med fram till den Sällsynta dagen 2015, och dela de sällsynta berättelserna!

Länkar:

Länk till EURORDIS hemsida, om temat för Sällsynta dagen 2015, på engelska

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.