Nyheter

En berättelse om livet som person med funktionsvariation

Datum: 2019-04-01 Av: Sällsynta Diagnoser Tid: 16:08

Bild på bandyklubba och en orange bandyboll, på repig is

Målet med denna berättelse är att jag vill ge en positiv bild av att leva med funktionsvariation.

Jag använder radio-webradio, DN-mottagare, victor streamer, web-tv, ibland tv. Det finns mycket man kan fylla sina dagar med. Det viktigaste av allt är att vara med i flera föreningar. Jag förstår inte de som tycker att det inte finns något att göra. Det finns så många bra tekniska hjälpmedel.

Min lyckligaste tid i livet, var det under 2004?
Det var under hösten 2004. På promenadavstånd hade jag en väl fungerande arbetsplats, med få och trevliga arbetskamrater. Min Amnesty-grupp var stor och välfungerande. Den 10:e och 27:e december månad, var det två av mina lyckligaste dagar i livet?

Den 10:e hade vi min Amnestygrupp på besök i mina föräldrars hus. Tidigare på dagen arbetade jag fram till klockan 16.00 och direkt efter arbetet hade jag träffat min dåvarande tjej.

Den 27:e i samma månad gifte sig min käre bror och svägerska, i Hagaparken, i ett underbart skönt, kallt och soligt väder. Efter den korta vigselakten utomhus begav vi oss till deras lägenhet i närheten. Vi åt en god middag. För ovanlighetens skull drack jag ett glas vin.

Jag tyckte, att en annan lycklig dag var tisdagen den 25:e november 2008: På egen hand klarade jag av en muntlig tenta på Mälardalens högskola i ämnet statsvetenskap och kursen svensk politik och förvaltning på 7,5 högskolepoäng. Efter det har jag tagit ytterligare 52,5 poäng, i nationalekonomi, statsvetenskap och ekonomisk historia.

Spinning
En härlig sysselsättning jag ägnar mig åt är att gå på spinning. Min kraftiga viktnedgång gör att jag kan träna, hårt och det känns att jag orkar mer både när jag tränar spinning och är ute och springer med ledsagarna. Jag har två st., trevliga ledsagare som jag är ute mycket med varje vecka.

Bandy
Mina andra två intressen som är det bästa jag vet, som jag har skrivit om tidigare i denna berättelse, är bandy och Amnesty. Det kommer jag fortsätta med så länge det är möjligt.

Mina två drömmar är att kunna bo i vårt härliga sommarhus om tolv år och ha en liten familj. Mitt mål under 2019 är att kunna få en anställning.

Jonas

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »