Nyheter

Avslutningshelg i Övergångsprojektet – en härlig final!

Datum: 2016-11-15 Av: dammert Tid: 17:30

Gruppbild från Övergångsprojektets (Steg 2), avslutningsträff 12-13 november 2016, hos Doberman

Hösten har gått fort och veckoslutet 12-13 november var det dags för vår avslutningshelg i Steg två av Övergångsprojektet. Större delen av projektdeltagarna samlades i Stockholm för att en sista gång (inom denna omgång av Övergångsprojektet) träffas, för att samtala kring vad vi tillsammans har varit med om. Det blev en trevlig avslutning som bjöd på nya möten och aktiviteter.

Lördagen startade med lunch och en kortare utvärdering av projektet. Det kom fram flera viktiga synpunkter, både positiva tankar men även åsikter om hur vi kan förbättra vårt arbete inför kommande projekt. Något som blev tydligt, som vi gärna skryter lite extra om, är att deltagarna uttryckte att de under projektets gång känt att både vi på Sällsynta diagnoser och Doberman (som varit en stor del av projektet) verkligen lyssnat på, och tagit till sig, det deltagarna haft att säga.

Då Övergångsprojektet till största delen kretsat kring vård- och stödresan, så blev temat för avslutningshelgen istället den inre resan som är nog så viktig i övergången från barn till vuxen. Lördagseftermiddagen fortsatte därför med ett besök från Sophie Gunnarsson och Malin Lorensson från RFSU och deras projekt ”Sex i rörelse” som kretsar kring ämnena sex och relationer för personer med olika funktionsvariationer.

Dagen avslutades med en mysig middag med indisk mat och goda samtal.

Under söndagen fick deltagarna work-shoppa tillsammans med Oskar Henriksson från det psykologiska gymmet Habitud. Oskar levererade tips och trix på hur man kan hantera negativa tankar och hur man låter bli att tankarna styr ens handlingar. Övningar såsom att absolut inte tänka på en gul banan visade sig vara lättare sagt än gjort!  Läs mer om Habitud.

Vi från Sällsynta diagnoser kan inte nog understryka hur tacksamma vi är över alla de unga personer som, på ett eller annat sätt, varit med och bidragit till projektet, genom att dela med sig av sina erfarenheter. Denna avslutningshelg blev en härlig final! Vi längtar tills vi får chansen att återigen få samarbeta med alla deltagarna i framtida projekt.

Om cookies

Vi använder oss av kakor för bättre upplevelse. Läs mer.

Translate »